Wolff: Mercedes mora da analizira startove

Wolff: Mercedes mora da analizira startove

Prema šefu tima Mercedes, Ferrari i Red Bull su na istom nivou

Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da njegov tim mora da analizira zašto je imao nekoliko loših startova na početku trka u 2016-oj.

Lewis Hamilton je ove sezone uzeo četiri pole pozicije ali još ni jednom nije uspeo da iskoristi svoju prednost na startu u prvoj krivini. Na prošloj trci u Kanadi oba vozača Mercedesa i Nico Rosberg i Lewis Hamilton su nakon prve krivine izgubili svoju poziciju od Sebastiana Vettela, i Wollf kaže da tim mora da utvrdi zbog čega se to desilo.

“Naše performase u garaži, na pit wall-u i tokom pit stopova su bile nepogrešive prošlog vikenda, ali postoji još nekoliko oblasti koje moramo da poboljšamo”, rekao je on. “Start je nabolji primer. Imali smo nekoliko odličnih startova ove sezone ali takođe i nekoliko koji nisu bili dobri, što je nešto što treba da analiziramo i razumemo”.

Wolff kaže da unapređenja koja su uradili Ferrari i Red Bull naglašavaju potrebu Mercedesa da izbegava greške.

“Brzina Ferrari-a i Red Bull-a je sada prilično ista kao naša, što je pokazala borba izmeđi Nico-a i Max-a u završnom delu trke (U Kanadi). Vidimo približavanje performansi između timova što prirodno dolazi sa stabilniom pravilima i to je ono što čini takmičenje jačim nego ikad.”

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti