Wolff: Pritisak na Mercedes raste

Wolff: Pritisak na Mercedes raste

Sve je više timova koji se suprostavljaju Mercedesu

Šef tima Mercedes, Toto Wolff, kaže da se pritisak na njegov tim povećao nakon što se Red Bull pojavio kao pretnja ove sezone.

Mercedes je sezonu započeo u dominantnom stilu dok je Red Bull uspeo da iskoristi dvostruko odustajanje Mercedesovih vozača na VN Španije i ostvari prvu pobedu od 2014. godine. Nakon toga Daniel Ricciardo je uspeo, na prošloj trci u Monaku, da okonča dominaciju Mercedesa u kvalifikacijama osvojivši pole poziciju. Toto Wolff poziva svoj tim da se fokusira kako bi pronašli još više performansi.

“Kao što sam rekao mnogo puta, mi nemamo prostora za disanje u šampionatu. Održavanje prednosti je stalna borba i pritisak je sve veći. Ova nepredvidiva sezona je sjajna za sport i pokazuje da je Formula 1 živa i zdrava. Ali, za nas kao tim, jasno je da je puno posla. Ostaje prostora za poboljšanje u našoj pouzdanosti, ali povećanje performansi je postalo još značajnije”.

Wolff kaže da Mercedes mora da nastavi da se unapređuje ukoliko želi da ostane konkurentan što je duže moguće.

“Videli smo 50-tu Formula 1 pobedu za Srebrne Strele u Monte Carlu, što je veliki uspeh. Ali ukoliko želimo da na duge staze stavimo Mercedes Benz pored ikona ovog sporta, on moramo raditi jače nego ikada”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti