Alonso: Mađarska naš najbolji vikend ove sezone

Alonso: Mađarska naš najbolji vikend ove sezone

Fernando Alonso je na na prva tri treninga, kvalifikacijama i trci zauzeo sedmo mesto

Fernando Alonso kaže da je sedma pozicija u Mađarskoj McLarenov najbolji vikend ove godine u Formuli 1.

Alonso nije imao turbulentnu trku već mirnu i solidnu, startujući sa sedme pozicije na kojoj je i ostao do kraja trke. Timski kolega Jenson Button nije imao previše sreće pa je već u prvim krugovima trke prijavio problem sa kočnicama da bi na kraju i odustao zbog curenja ulja iz motora. Uz kaznu koji je dobio nakon komunikacije sa timom ovo je svakako vikend za zaborav za Britanca.

Alonso je tokom celog vikenda bio među desetoricom najboljih i ostvareni rezultat da bude najbolji od “ostalih” je najbolje što su danas mogli da učine.

“Na kraju sam bio sedmi takođe u trci, to je moja pozicija celog vikenda. Bila je pomalo dosadna trka, i za nas i za fanove, mislim da je samo Jenson odustao zbog curenja ulja, ali to je bila dobra trka za nas gde smo uspeli da osvojimo bodove. Imali smo dobar start i uspeli smo da odvozimo više krugova nego što je bilo planiramo na super mekim gumama a takođe i na mekim. Srećan sam što sam najbolji od “ostalih”, jer su Mercedes, Red Bull i Ferrari daleko ispred ostatka. Ovo je bitka koju smo dobili i dali smo sve od sebe. U Monaku smo bili peti ali uz malo sreće, pa mislim da je ovo bio najbolji vikend koji smo imali ove godine po pitanju tempa od starta do cilja”.

Alonso je uspeo da zadrži vozača Toro Rosso-a, Carlosa Sainza, što ukazuje da je Honda sada u istom rangu sa motorom Ferrari-a iz 2015 godine. Karateristike staze Hungaroring odgovaraju McLarenu i Alonso kaže da je dobar rezultat važan s obzirom na činjenicu da se nakon letnje pauze Formula 1 selu na Spa i Monzu.

“Carlos je imao sličan tempo, skoro u desetinku i mogućnost da ga obiđem na startu je bila od suštinskog značaja za konačni rezultat. Bio sam sa čiste strane staze i to je bila sreća. Napredovanje tima je veoma pozitivno, imamo sada dobar tempo a i sledeću trku sledećeg vikenda, četvrtu u ovom maratonskom julu, i nadam se da ponovo možemo do bodova, na ovom nivou ali mislim da će biti teško. Nakon letnje pauze biće teških trka za nas, pa ćemo dosta patiti tako da moramo da izvučemo maksimum iz ovakvih staza i uzmemo što je moguće više bodova”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti