Alonso: Šampionat užasno dosadan

Alonso: Šampionat užasno dosadan

"Znam da je ovo velika stvar za medije jer je šampionat užasno dosadan i oni pobedjuju na svim trkama...“

Fernando Alonso je odbacio značaj poslednjeg internog sukoba Lewisa Hamiltona i Nico Rosberga u Mercedesu, govoreći da je borba za titulu svetskog šampiona u Formuli 1 još uvek užasno dosadna.

Španac je jedan od nekoliko vozača koji je izneo svoje mišljenje o Hamiltonovom i Rosbergovom poslednjem krugu na VN Austrije, onaj koji je podstakao šefa Mercedesa Toto Wolffa da iznese poslednje upozorenje izbegavajući uvodjenje timskih naredbi.

Za Alonsa koji je završio neslavnu epizodu sa tadašnjim novajlijom Hamiltonom 2007 u Mclarenu, prihvata da trkanje protiv timskog kolege treba obezbediti sa dosta pažnje kako bi se zaštitio interes tima, ali priznaje da u kontekstu borbe za titulu to baš i nije tako jasno definisano.

“Vaš timski kolega ,normalno da imaš ivičnjak više zato jer imaš šefove i imaš tvoj tim koji čeka na tebe u garaži, tako da je to nešto na šta moraš da obratiš pažnju malo više ali  kada si tako blizu borbe za titulu, nekada zaboraviš na to. To je nešto što postoji u svakom vozaču i svakom takmičenju ali ne mislim da je to velika stvar”.

Bez obzira, Alonso kaže da je ravnodušan zbog samog incidenta, jer Mercedes trenutno uživa takvu suštinsku prednost u odnosu na ostale, čineći ga ’užasno dosadnim’ u celini.

“Znam da je to bitna stvar za medije zato jer je šampionat užasno dosadan i oni pobedjuju svaku trku i dobro je pričati ali ne mislim da će oni menjati bilo šta za njih ili za šampionat. Život će i dalje biti isti posle Austrije.“

Slika: McLaren Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti