Brawn nije zainteresovan za ulogu u Ferrari-u

Brawn nije zainteresovan za ulogu u Ferrari-u

Ništa od dolaska Brawna u Ferrari

Planiran da ima savetodavnu ulogu u timu Ferrari, Ross Brawn je jasno stavio do znanja da nema nameru da se ponovo uključi u Formulu 1.

Nakon sastanka menadžmenta u Maranellu, posle trke u Silverstone-u koji je zakazao Sergio Marchionne, na kome je bilo reči o trenutnom nedostatku performansi i eventualnim rešenjima koja bi dovela do poboljšanja rezultata, veruje se da je Brawnu ponuđena uloga u italijanskom timu kako bi im pomogao da se stvari okrenu u pravom smeru.

Pošto je Brawn vidno nevoljan da se posveti u potpunosti vođenju tima, Ferrari je ponudio konsultantsku ulogu svom bivšem strategu i tehničkom direktoru i na taj način putovanja smanjio na minimum što bi odgovaralo njegovim ličnim ciljevima.

Međutim Brawn je očigledno formalno odbio takvu ponudu.

Scuderia je daleko od očekivanih ciljeva ove sezone, i postoje glasine da se atmosfera između menadžmenta i ključnog osoblja pogoršala, pa čak se ide do toga da će James Allison napustiti Maranello možda već i ove nedelje. Da li će britanski inženjer koji je pretrpeo gubitak žene, napustiti Ferrari i vratiti se u Veliku Britaniju još uvek ostaje  nepoznato i ko bi ga na tom mestu zamenio ostaje da se vidi.

Sergio Marchionne je izgleda odlučio da potrži nove ljude i ispravi kurs kojim je krenula Scuderia, što na kraju može dovesti do još većih turbulencija u timu.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti