Ericsson se nada poboljšanju posle unapredjenja

Ericsson se nada poboljšanju posle unapredjenja

Nakon finansijske stabilizacije tima trebali bi da vidimo nova unapređenja

Marcus Ericsson je uveren da Sauber može napraviti korak napred ovog vikenda na VN Engleske jer će po prvi put voziti novi Ferrari-jev unapredjeni turbo punjač.

Ferrari je nadogradnju predstavio u Kanadi, dok će njihov korisnik Sauber taj razvoj preuzeti ovog vikenda, i očekivanja su svakako osvajanje prvih bodova u ovoj sezoni. Ericsson se nada da će ovo doneti poboljšanja, pre planiranog Sauber-ovog aerodinamičkog unapredjenja (prvi novi delovi od pred sezonskih testiranja), koji bi trebali biti spremni pre letnje pauze. Danas su takođe u timu Sauber saopštili da se zbog nemogućnosti isporuke novih delova ovaj tim neće naći na drugom sezonskom testu nakon trke u Silvestone-u. Ostaje da se vidi da li će nadogradnja stići pre letnje pauze.

“Očigledno je da će nam svako unapredjenje pomoći“, kaže on. “Koliko sam razumeo trebalo bi da dobijemo bar par desetinki i to je veoma dobrodošlo. Na sreću unapredjanja na automobilu će doći pre nego što smo mislili, ali ne znamo još kada. Ako krećeš sa začelja teško je stizati, svi se poboljšavaju, ali mislim da ćemo sa nekim unapredjenjima nadam se napraviti veći iskorak od drugih sa manjim unapredjenjima.“

Sauber je navodno dobio sveže investicije, posle meseci finansijske nesigurnosti, što i Ericsson potvrdjuje da su stvari van staze poboljšane. Medjutim, ekipa iz Švajcarske je sada pala iza Manora u šampionatu konstruktora zbog osvojenog boda Pascala Wehrlein-a što može biti finansijski presudno na kraju sezone.

“Odlično za njih i ne tako lepo za nas“, kaže o Manorovom osvojenom desetom mestu u Austriji. “Bili su jaki celog vikenda, i tako stoje stvari, ne možemo biti obeshrabreni njihovim osvajanjem boda, već nama što smo tako spori. Mi moramo gledati sebe i raditi jače i poboljšati se.“

Svakako Sauber će propustiti sezonski test sledeće nedelje u Silverstone-u  jer čeka predstavljanje unapredjenog paketa.

Slika: Sauber F1 Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti