Ferrari potrošio još jedan razvojni token

Ferrari potrošio još jedan razvojni token

Ukoliko su tačne informacije Sebastian Vettel bi mogao ponovo da ima težak vikend

Ferrari nastavlja da povećava pritisak na Mercedes i prema najavama iz italijanskog tima u Austriji ćemo ponovo videti nadogradnju motora.

Šef tima Maurizio Arrivabene je nakon trke u Azerbejdžanu izjavio da njegova ekipa priprema neka “iznenađenja” na sledećih nekoliko trka i ovo je dokaz da se nikako ne odustaje od borbe za titulu i prebacivanje fokusa na sledeću sezonu.

Ferrari ove sezone još uvek nije uspeo da pobedi i kako navode izvori iz tima nova nadogradnja se tiče MGU-K jedinice koja je redizajnirana i smanjena. Na novu nadogradnju je utrošen jedan razvojni token. U timu se nadaju da će im ovo pomoći u borbi i unapređenju sistema za obnovu energije koji je veoma važan na stazi Red Bull Ring. Još se navodi i da će Ferrari od svog dobavljača goriva, Shell, imati na raspolaganju novu vrstu goriva koja će im doneti dodatnu snagu motora.

Ali iako sve ovo dobro zvuči po italijansku ekipu pojavila se i informacija prema kojoj će na bolidu Sebastiana Vettela morati da dođe do zamene menjača. Ovo će značiti da će se Nemac suočiti sa kaznom od pet mesta unazad od ostvarenog u kvalifikacijama. U timu još uvek nisu potvrdili ovu informaciju ali ukoliko je ovo tačno ovo će se desiti pred kvalifikacije u subotu i svakako im smanjiti šanse za smanjivanjem razlike za vodećim Mercedesom.

Broj utrošenih i preostalih tokena po timu

Ferrari 29/32

Honda 20/32

Mercedes 21/32

Renault 11/32

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti