Force India smanjuje zaostatak za ekipom Williams

Force India smanjuje zaostatak za ekipom Williams

Sergio Perez je treći put ove sezone među šestoricom najboljih

Force India sada ima samo 19 bodova zaostatka za Williamsom u borbi za četvrto mesto u Formula 1 šampionatu konstruktora za sezonu 2016.

Vozeći kao osmi i deseti posle ponovljenog starta nakon vozila bezbednosti, Perez je uspeo u početnim krugovima da profitira odlukom dužeg ostajanja na gumama za kišu, pre promene na gume za promenljive vremenske uslove, i ova odluka je bila potpomognuta periodom pod virtualnim vozilom bezbednosti.

Podižući se na četvrto mesto u jednom trenutku, iako će kasnije poziciju izgubiti od Daniel Ricciarda i Kimi Raikkonena i završiti na šestom mestu zbog okretanja u nepredvidljivoj krivini br. 1, Perez je ipak uspeo da ostvari  njegov treći top šest u sezoni, na njegovo oduševljenje.

“To je veoma dobar rezultat za tim, sa oba automobila u bodovima, iako osećam da sam mogao zadržati peto mesto bez tog okretanja u krivini br.1. Kada se desio taj trenutak mislio sam da je moja trka gotova, ali sam uspeo da je spasim. Medjutim, primetio sam neravninu na gumama i to me brinulo tokom ostatka trke, zbog moguće degradacije.

“Gurao sam jako i pokušao da držim Raikkonena iza, i tek kada me on pretekao mogao sam usporiti i sačuvati gume. Morali smo uraditi veoma dug stint na srednje tvrdim gumama, što je bio i mali rizik jer je degradacija bila visoka, ali tim je napravio pravi korak u pravo vreme i to se na kraju isplatilo. Uslovi, pogotovo u prvom delu trke su bili vrlo nezgodni”.

“Imate suvu liniju, ali čim stavite točak na vlažan deo, svo prijanjanje nestaje. Samo održavanje automobila u pravom smeru je bio uspeh. Odlaziti sa toliko bodova nakon vikenda sa automobilom sa kojim baš i nisam bio zadovoljan je velika satisfakcija i nadoknadjuje razočarenje iz prošle nedelje”.

Sa svojim timskim kolegom Hulkenbergom koji je završio sedmi, sakupivši 14 bodova u danu kada je Williams propustio priliku da zabeleži bodove, Force India smanjuje razliku do četvrtog mesta na 19 bodova.

Slika: Sahara Force India

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti