Haas može do Q3 dela kvalifikacija

Haas može do Q3 dela kvalifikacija

Najmlađi tim u Formuli 1 je do sada osvojio samo 4 boda manje od McLaren Honde

Ulazak vozača u treći finalni deo kvalifikacija je “ostvariva” meta za tim Haas u prvoj sezoni u Formuli 1, mišljenje je šefa tima Guenther Steinera.

Haas još uvek nije učestvovao u Q3 delu kvalifikacija, iako je Romain Grosjen bio deveti i nadomak ulaska u Bahrainu, ali je zbog prethodnog eliminacionog sistema kvalifikacija u kome su u Q3 išli samo najboljih osam ostao bez plasmana.

“Rekao bih da je brutalno u sredini poretka, tamo gde smo mi u tabeli”, rekao je Steiner pre početka vikenda na stazi Hungaroring u Mađarskoj. “Moramo da budemo sigurni da su bolidi pripreljeni što je bolje moguće, gume su u rasponu gde treba da budu, vozači da postave savršeno svoje granice i da izađemo na stazu u pravo vreme. Na kraju sastoji se od mnogo činilaca koji moraju da se sjedine, ali mislim da je ulazak u Q3 ostvariv. Mi samo treba da radimo na svim ovim gore navedenim tačkama”.

Haas je do sada ove sezone osvojio 28 bodova, i sve zahvaljujući Romain Grosjeanu, i Steiner smatra da bi tim trebalo da bude ponosan na postignuto do sada iako je prirodno da žele više.

“Mi nismo ni mislili da ćemo imati 28 bodova u našoj prvoj sezoni, ali još uvek postoji želja da budemo malo više u poretku. Blizu smo vodećih timova ispred nas i nadam se da ćemo nastaviti takmičenje i ići nagore. Veoma sam ponosan. Dobri smo u našoj prvoj sezoni i tim je radio naporno kako bi stigli tamo gde smo sada”.

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti