Hamilton: Odluka Mercedesa neće promeniti ništa

Hamilton: Odluka Mercedesa neće promeniti ništa

Vozači će imati isti pristup trkanju kao i do sada

Lewis Hamilton je izrazio svoje viđenje na upozorenje Mercedesa, posle kontakta u poslednjem krugu VN Austrije, kada je Nico Rosberg sa vodeće pozicije posle sudara sa timskom kolegom trku završio na četvrtom mestu a pobeda je pripala Britancu. Na press konferenciji u četvrtak Hamilton je rekao da se “ništa neće promeniti” i da će se njihova borba nastaviti kao i do sada.

Hamilton je prošle nedelje zaostatak za Rosbergom smanjio na 11 bodova i pred svojim publikom u Silverstone-u svakako želi četvrtu pobedu. U četvrtak su se vozači sreli u fabrici u Brackley-u kako bi razrešili novonastalu situaciju. Vozačima je dozvoljeno da se trkaju ali su pravila, o kojima nije hteo da govori, svakako promenjena. U saopšetnju tima se takođe navodi da je subina vozača samo u njihovim rukama i Hamilton se u svojoj izjavi sa njima slaže.

“Iskreno, mislim da je naša sudbina uvek bila u našim rukama. To (upozorenje) zapravo ništa neće promeniti. I dalje ćemo moći da se trkamo što je dobro. Nema timskih naredbi, što mislim da je odlično za fanove, tako da mislim da svi treba da budu uzbuđeni”.

O samim detaljima razgovora Hamilton nije hteo da govori. “Sve što je rečeno je privatno i poverljivo, ali mi još uvek možemo da se trkamo. U svim ovim trkama, sudije su smatrale da je to trkanje”.

Rosberg je potvrdio da poštuje odluku sudija da ga kazne, ali se on “ne slaže u potpunosti” i obećao je da će nastaviti dalje.

“Nije sve crno ili belo, definitvno.  Poštujem odluku sudija. Naravno, to je potpuno ispoštovano. Oni su do te odluke došli kao grupa. Ali to ne znači da ja moram u potpunosti da se složim sa tim. To je prošlost i sada počinjem. Nakon razgovora sa vama (novinari) vi ste me vratili, da budem potpuno fokusiran na ovaj vikend, ja sam ovde jer želim da pobedim u trci”.

Rosberg je na kraju umanjio uticaj svega što se dogodilo na njegove razgovore o novom ugovoru.

“To uopšte nema uticaja na njih. Ni najmanje. Zašto? To je momenat koji nema uticaj na dugoročno zadovoljstvo tima, i ja se radujem da ću se trkati još mnogo godina”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti