Honda će sačekati na novo unapredjenje motora

Honda će sačekati na novo unapredjenje motora

Unapređenje motora Honde tek za četiri do pet trka

Sa deset preostalih raspoloživih tokena, Honda je odlučila da sačeka par trka pre nego što predstavi novu specifikaciju pogonske jedinice. Honda je usmerena prvenstveno na poboljšanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem njihove pogonske jedinice, upotrebivši dva razvojna tokena na razvoj usisnog sistema jedinice za VN Britanije. Ali Mclaren-ov partner će kratkoročno sačekati do bilo kakvog unapredjenja.

“Još uvek ulažemo naš trud kako bi unapredili naš motor, ICE deo (sistem unutrašnjeg sagorevanja)“, rekao je šef Honde Yusuke Hasegawa za Autosport. „Videli smo neke dobre brojke, samo ih trebamo pripremiti. Ne u sledećih par trka, ali za četiri ili pet trka nameravamo da ih predstavimo“.

Dok Honda planira da napravi velika poboljšanja na njihovoj pogonskoj jedinici, koristeći u skladu sa tim razvojne tokene, Hasegawa je rekao da će pun kapacitet biti korišten na kraju sezone. Japanski inženjer dodaje da iako je napredak definitivno postignut, Hondina jedinica još uvek zaostaje za svojim najvećim rivalima po pitanju učinka.

„Definitivno smo napredovali na pogonskoj jedinici. Nismo napravili nikakve testove tako da ne mogu reći da vozači nisu osetili veliku razliku, ali doprinelo je ukupnim karakteristikama automobila što je dobro. Fernando Alonso je imao veoma brz krug u Q3 kada je bio osmi ali je eliminisan (zbog kršenja pravila silaskom van granica staze), to je dokaz unapredjenja. Mi smo na dnu gomile, ali možemo smanjiti razliku.“

Slika: McLaren Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti