Horner: Mercedesova vozačka postava može postati neodrživa

Horner: Mercedesova vozačka postava može postati neodrživa

Šef tima Red Bull je imao sličnu situaciju u svom timu sa Mark Weberom i Sebastianom Vettelom

Christian Horner misli da Mercedesova vozačka postava može postati neodrživa ako Lewis Hamilton i Nico Rosberg nastave u istom timu. Timske kolege su se sudarile u nedelju na VN Austrije, što je završilo pobedom Hamiltona i polomljenim prednjim krilom Rosberga. Nemac je okrivljen za incident i kažnjen dodavanjem 10 sekundi dok Mercedes kaže da mogu uvesti timske naredbe kako bi se sprečili budući incidenti. Kakve god bile posledice, šef Red Bull tima Christian Horner kaže da Mercedes mora obratiti pažnju na svoju vozačku postavu.

“Dugoročno, koliko je održiv taj par da nastave kao tim?“ rekao je šef tima Red Bull za Autosport. “Dok su u situaciji u kojoj su sad, sa konkurentnošću koju imaju, očigledno je da će imati….ovi problemi neće biti izolovani samo za ovu trku. Ali opet, to je vrlo atraktivan element za ovaj sport. Kada imate dominantan auto, lepo je imati momke koji se medjusobno bore.“

Horner takodje oseća da Mercedes ne bi trebao da nameće timske naredbe zbog svadje njihovih vozača i da je dug put u stvaranju interesa u sportu.

” Imaju dovoljno rezervi u odnosu na ostale, zašto bi to uopšte razmatrali? To zapravo stvara interes u Formuli 1, dobro je za Formulu 1 da ima timske kolege koji ne moraju biti najbolji prijatelji.“

Mada Britanac razume načine u smirivanju dva posvađana vozača jer je morao da izadje na kraj sa Sebastianom Vettelom i Mark Webberom u Red Bullu.

On dodaje: „Neverovatno je teško, jer bez obzira koliko ti momci kažu da su timski igrači, oni su učesnici i oni se trkaju za sebe. Oni se nužno bore za najveću nagradu u moto sportu, uradiće ono što je dobro za njih na kraju dana. Nisam video ponovljeni snimak ovoga, i siguran sam da neće biti jedini tokom ostatka godine“.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti