Horner: Radio restrikcije su ‘smeće’

Horner: Radio restrikcije su ‘smeće’

Šef tima Red Bull je izneo svoje mišljenje oko problema komunikacije timova i vozača

Šef tima Red Bull Christian Horner je opisao trenutna radio ograničenja kao “smeće”.

Nico Rosberg je izgubio drugu poziciju na VN Britanije zbog vremenske kazne od 10s koju je dobio nakon komunikacije sa timom u vezi problema sa menjačem pred kraj trke. Horner je upitan za mišljenje nakon incidenta, dok je trajala istraga o spornoj komunikaciji i u svojoj izjavio je kritikovao propise pre nego što je objasnio značaj kazne od strane FIA-e.

“Pre svega mislim da je pravilo glupost”, rekao je Horner. “To nema mnogo smisla, ali pravila su pravila i zvuči kao da su date instrukcije prekršile taj protokol. Jedna je bila za promenu podešavanja na prekidaču i onda druga je bila kako da se vozi bolid sa problemom sa sedmom brzinom koji su imali. Ono što će biti interesantno je videti presedan do koga su sudije sada došle, jer ako je samo kazna pet sekundi ili opomena biće gomila poruka, što ćemo uzeti u obzir da li je vredno pet sekundi ili ne ili samo opomene. Dakle, mislim da će biti interesantno videti presedan od strane Charlia (Whitinga) i sudija jer su oni bili veoma jasni, izričito jasni, uoči ovog vikenda šta su bila njihova očekivanja”.

Objašnjavajući zašto misli da su propisi loši, Horner je rekao da je kompleksnost bolida glavni argument.

“Bolidi su tehnički veoma složeni i možete da razumete zašto je Mercedes želeo da pošalje poruku kako bi njihov vozač nastavio. Sada je ovo timski sport i na kraju dana bolidi su mnogo složeniji za vozače nego pre četiri godine. Pitanje koje nas očekuje je : Da li su ova pravila za Formulu 1? To je već drugo pitanje”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti