Jenson Button zbog problema sa zadnjim krilom ispao iz Q1

Jenson Button zbog problema sa zadnjim krilom ispao iz Q1

Britanac se nada da mu peh sa zadnjim krilom neće praviti problem da stigne do bodova u trci

Jenson Button kaže da će dati sve od sebe kako bio se popeo na bolje mesto od osvojenog 17-og u kvalifikacijama za VN Britanije.

Button je uspeo da napravi samo jednu vožnju u Q1 delu kvalifikacija i nakon što je završena sesija izašao iz svog bolida, da bi se posle obaveštenja direkcije trke da je Kevin Magnussen pod istragom i da bi mereni krug mogao da mu bude poništen, postajala mogućnost nastavka kvalifikacija. Međutim kada je drugi deo kvalifikacija počeo stiglo je obaveštenje da se krug vozača Renaulta neće brisati što je značio kraj kvalifikacija za vozača McLarena.

Button je imao problema sa zadnjim krilom svog bolida u prelomnim trenucima prvog dela kvalifikacija što mu nije dalo šansu da reaguje na vožnju Magnussena i Daniila Kvyata, koji su se borili za prolaz u Q2 deo.

“Zadnje krilo se otkačilo u krivini br.8. Polako se pogoršavalo stanje sa zadnjim krajem bolida, tako da smo izgubili prianjanje. Pokušali smo da popravimo i izađemo ponovo ali nije bilo dovoljno vremena. Ušao sam u bolid ponovo jer je Kevin navodno vozio van staze na tri mesta. Ne znam nisam ga video ali to je razlog, i mi smo mislili da će njegov krug biti obrisan”.

Uprkos lošoj startnoj poziciji, Button veruje da je finiš u deset najboljih moguć i da je siguran da neće gubiti pozicije.

“Moraš ipak da razmišljaš o bodovima, tamo gde smo svašta se može desiti. Dobri smo u startovima, ovo je veoma drugačija startna pozicija u odnosu na prošlu trku ali ja pretpostavljam da je pozitivno to što nećemo gubiti pozicije trebali bi da ih nadoknađujemo, sa gumama na kojima smo nadam se da možemo uraditi dobar posao”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti