Lauda otkrio da je Hamilton uništio svoju sobu nakon kvalifikacija u Bakuu

Lauda otkrio da je Hamilton uništio svoju sobu nakon kvalifikacija u Bakuu

Izjava za Red Bull televiziju je snimljena pre događaja na VN Austrije

Niki Lauda je izneo neke fascinantne stvari koje su se desile iz kulisa nakon što je Lewis Hamilton zbog udarca u ogradu na kvalifikacijama u Bakuu završio svoje takmičenje u Q3 delu kvalifikacija.

Govoreći u intervjuu za Red Bull-ov “Sport & Talk” TV šou koji je snimljen prošli petak a prikazan juče, Mercedesov ne-izvršni predsednik tvrdi da je Hamilton potpuno demolirao svoju privatnu sobu, nakon sudara u kvalifikacijama nekoliko minuta nakon što je njegov timski kolega Nico Rosberg osigurao pole poziciju.

“On je to uradio zato što se slupao”, rekao je Lauda. “Rekao mi je da ne mogu da uđem zato što će sve uništiti. Tako je bilo. On će sigurno platiti za to (uništenu sobu). Možete računati na to”.

Lauda se takođe osvrnuo i na izjave u medijima nakon Bakua, u kojima je rekao da njegov odnos sa Rosbergom je postao “iznađujuće dobar”.

Austrijanac je negirao da je sve u redu između dvojice vozača, i optužio je Hamiltona da je lagao u javnosti kako bi bio “mirotvorac” u timu Mercedes.

“Lewis je prosto lagao o tome”, objasnio je Lauda. “Rekao je nešto. Hteo je da bude mekši kako bio imao svoj mir proteklog vikenda. Možete biti sigurni, on nije mirotvorac. Borba je sve žešća što je duže Nico ispred”.

Kakva će atmosfera biti u timu Mercedes u Silverstonu možemo samo da nagađamo, nakon sudara timskih kolega i u svetlu najnovijh izjava Laude. Dovoljno je reći, da Hamilton sigurno neće biti srećan sa izjavom Laude i predsednik Mercedesa će sigurno žaliti zbog izjave koju je dao.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti