Maurizio Arrivabene: Moramo okrenuti novi list

Maurizio Arrivabene: Moramo okrenuti novi list

"Znali smo dolazeći ovde, da neće biti laka staza za nas, ali ako želiš biti na vrhu, ne sme biti onih ’teških’ “

Maurizio Arrivabene insistira da Ferrari mora biti jak na svim stazama ako žele ponovo biti vodeća snaga u Formuli 1, nakon što su se mučili u Silverstone-u celog vikenda.

Šef Ferrari tima je gledao kako su Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel jedino mogli završiti kao petoplasirani i devetoplasirani u Silverstone-u u nedelju nakon mučenja sa njihovim trkačkim tempom tokom celog vikenda na britanskoj stazi. Arrivabene veruje da su oba vozača uradili posao najbolje što su mogli tokom trke, ali sada pokušava da ostavi njihove probleme iz Silverstone-a iza njih nadajući se da će imati bolji vikend na Hungaroringu za dve nedelje.

“Znali smo dolazeći ovde, da neće biti laka staza za nas, ali ako želiš biti na vrhu, ne sme biti onih ’teških’,“ kaže Arrivabene. „Ova staza je od onih u kojoj snaga motora nije presudna i zahteva najbolje od drugih elemenata koji su nama nedostajali. Nije prvi put da se to dogodilo, ali se možda više pokazalo ovog vikenda. U ovim uslovima odlučili smo se za vrlo agresivnu strategiju, zaustavljajući se zbog guma za promenljivo vreme nakon početnog stinta iza vozila bezbednosti. Na nesreću, taj izbor  nam se nije isplatio zbog virtualnog vozila bezbednosti koji se desio odmah nakon toga. Ali da budem iskren, najbolje što smo mogli je da napredujemo jedno mesto u trci. Naši vozači su uradili solidan posao, uprkos teškoćama i pomalo frustracijama zbog tehničkih problema kojih smo bili svesni. Sada moramo da okrenemo list, pogledamo napred ka Madjarskoj i iskoristimo tešku lekciju koju smo ovde naučili.“

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti