Mercedes je potvrdio da su vozači “slobodni da se trkaju”

Mercedes je potvrdio da su vozači “slobodni da se trkaju”

Novo saopštenje iz Mercedesa

Mercedes je objavio da će Lewis Hamilton i Nico Rosberg nastaviti slobodno da se trkaju.

U kratkom saopštenju koje je izdato ovog popodneva, samo nekoliko dana nakod sudara ova dva vozača, Mercedes je obradovao navijače sa vešću da će Hamilton i Rosberg nastaviti svoju borbu za titulu 2016.

U saopštenju piše:

“Ovog jutra u sedištu Mercedes AMG Petronas Formula One Team-a u Breckley-u, UK, održan je pozitivan sastanak između Toto Wolffa, Paddy Lowea, Lewisa Hamiltona i Nico Rosberga.

Naši vozači su informisani da će ostati slobodni da se trkaju u Svetskom Šampionatu. Verujemo da je to suština Formule 1, uključujući i borbu timskih kolega. Kao strastveni takmičari, mi želimo da vidimo trkanje, pa tako i ljubitelji Formule 1.

Međutim, ova sloboda dolazi i kao dužnosti naših vozača o poštovanju tima. Na poslednjih pet trka, bilo je tri incidenta koja su nas koštala više od 50 konstruktorskih bodova.

Mi smo zbog toga ojačali naša “Pravila o Borbi” koja će obuhvatiti mnogo više mera kako bi odvratili kontakt između naših bolida. Sa ovim, mi ćemo verovati našim vozačima da će upravljati situacijom između njih na stazi. Njihova sudbina je u njihovim rukama.

Vozače smo takođe podsetili da mi možemo izdati uputstva tokom trke kako bi zaštitili potencijani gubitak konstruktorskih bodova, kao što smo uradili ove godine u Monaku kada je Nico-u naloženo da propusti Lewisa.

Ukoliko vozači ne budu poštovali revidirana “Pravila o Borbi” mi možemo nametnuti timska naređenja kao poslednje sredstvo.

Na kraju, obnovili smo našu veru u Lewisa i Nico-a kao najbolji vozački par u Formuli 1. Od 2013-te, mi smo pobedili zajedno na ukupno 43 trke i bili na 40 podijuma, plus dva uzastopna Svetska Šampionata. Taj rekord govori sam za sebe”, piše u saopštenju Mercedesa.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti