Pirelli želi testove sa trkačkim vozačima

Pirelli želi testove sa trkačkim vozačima

Informacija od trkačkih vozača je značajna kao i informacija sa telemetrije

Pirelli želi da na testovima, koji počinju sledećeg meseca u Fioranu, timovi koriste trkačke vozače. Testiranje guma počinje sledećeg meseca sa dvodnevnim testom na kome će učestvovati Ferrari odmah nakon trke za VN Nemačke. Pirelli će na prvom testu testirati gume za kišu i promenljive vremenske uslove.

Sledeća dva dana su rezervisana za Red Bull u Mugellu dok će ekipa Mercedesa trodnevni test imati na stazi Paul Ricard u Francuskoj. Paralelno sa ovom testiranjem ekipa Ferrari će imati sličan test u Barceloni. Svi testovi će se vršiti sa modifikovanim bolidima iz 2015 koji će simulirati povećan nivo prianjanja koji ćemo videti sledeće sezone. Direktor trka u Pirelli-u Mario Isola se nada da će timovi na testiranja doći sa trkačkim vozačima kako bio povratne informacije bile što bolje.

“Nadam se da ćemo u modifikovanim bolidima imati trkačke vozače. Spisak vozača još uvek nije gotov ali uskoro ćemo imati tu informaciju. To je bilo na listi želja!”

Isola je objasnio da će vozači imati veliki doprinos u pružanju povratnih informacija Pirelli-u tokom faze razvoja guma.

“Veoma je važno za modifikovane bolide naprimer dogovorena je veoma detaljna tehnička direktiva sa FIA-om u pogledu senzora i telemetrije koje sakupljamo sa bolida. Postoje termalne kamere, senzori temperature, senzori pritiska je naravno svi podaci su veoma važni za nas. Tako da smo ustanovili i odlučili nivo povratnih informacija koji su nam potrebni za sakupljanje. Ne samo to, takođe vozač je važan jer istina je da imate dosta informacija koje dolazi od telemetrije ali povratna informacija od vozača je veliki deo. Dakle povratna informaciju od vozača na našim testovima je važna isto kao i svi podaci”.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti