Postignut sporazum o ostanku staze u Monzi u kalendaru F1

Postignut sporazum o ostanku staze u Monzi u kalendaru F1

Sporazum na još četiri godine

Prema pisanju La Gazetto de la Sport, trka za VN Italije će izgleda ostati u Lombardiji, nakon što su zvaničnici došli do dogovora prema kojem će Monza biti u kalendaru još sledeće četiri godine.

Angelo Sticchi Damiani, predsednik Auto Club Italia, je po svemu sudeći postigao dogovor sa glavnim čovekom Formule 1 Bernie Ecclestoneom o daljem održavanju trke Formule 1 na ovoj stazi. Ecclestone je potvrdio da su obe strane veoma blizu dogovora vrednog 88€ miliona,  od kojih će 22€ miliona biti plaćeno svako održavanje trke između 2017 i 2020.

Region Lombardija će platiti 20€ milona ukupno za sve četiri godine, po 5€ milona za svaku trku. Poslednjih meseci se vodila polemika da li će se legendarna trka u Monzi održati gde se prethodnog meseca pojavila informacija da bi se čak i Imola mogla naći u kalendaru od sledeće sezone. Glavni čovek staze u Imoli Uberto Salvatico Estense je pokušao da vrati održavanje trke u kalendar, međutim prema poslednjim informacija moraće da sačeka još četiri godine.

Ovogodišnje izdanje VN Italije se vozi u Monzi 4-og septembra i tamo bi trebala da ostane do 2020.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti