Raikkonen: Veoma upitna odluka da se Verstappen ne kazni

Raikkonen: Veoma upitna odluka da se Verstappen ne kazni

Raikkonen do kraja trke nije uspeo da prestigne vozača Red Bull-a

Kimi Raikkonen smatra da je veoma “upitna odluka” sudija da ne kazne Max Verstappena nakon kontakta koji su imala dva vozača na VN Mađarske.

Raikkonen je izgubio deo prednjeg krila u pokušaju obilaženja Verstappena u toku borbe za peto mesto u krivini br .2. Raikkonen je bio nezadovoljan manevrom koji je Holađanin uradio dok je pokušavao da ga obiđe. Verstappen je u pokušaju branjenja pozicije dva puta promenio svoju putanja što po pravilima nije dozvoljeno. Raikkonen se nakon trke u uzjavi pita zašto nije doneta odluka da se Verstappen kazni.

“Mislim da je veoma upitno, ali nije na meni da donosim odluke. Videli smo kazne za mnogo manje stvari. To zavisi od sudija. Na kraju to nam nije uništilo trku, ali je razočaravajuće da imate ovako dobar bolid i da ne budete u boljoj poziciji jer smo počeli daleko”.

Verstappen je u početku bio u borbi za pobedničko postolje ali je njegova trka poremećena nakon izlaska iz boxa iza Raikkonena, koji je bio na drugačijoj strategiji i trku startovao sa 14-og mesta.

“Bilo je frustrirajuće. Bili smo brzi a onda sam se zaglavio. Ferrari me je sustizao… a onda sam se zglavio iza Kimia, uništio gume, imao svoju trku a momci iza mene su me sustizali na svežijim gumama”.

Na Raikkonenovu izjavu da je zaslužio kaznu, Verstappen je odgovorio: “To je njegovo mišljenje. Pokušao sam da branim svoju poziciju”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti