Ricciardo: Sudije su bile u pravu što su kaznile Rosberga

Ricciardo: Sudije su bile u pravu što su kaznile Rosberga

Vozač Red Bull-a se slaže sa odlukom sudija nakon incidenta Rosberga i Hamiltona

Daniel Ricciardo je izrazio svoje mišljenje o sudaru između Lewisa Hamiltona i Nico Rosberga na VN Austrije i veruje da su sudije u pravu što su kaznile nemačkog vozača.

Ricciardo je liniju cilja prešao kao peti, iza Rosberga, koji je zbog oštećenog krila u poslednjem krugu jedva dovezao svoj bolid do cilja. Nakon incidenta oba vozača Mercedesa su dala svoju izjavu kod sudija i na osnovu video snimaka i podataka sa telemetrije došlo se do odluke da je Rosberg kriv za incident. Nemac nije ostavio dovoljno prostora timskom kolegi i usledio je kontakt u krivini br .2.

Iako vremenska kazna nije uticala na konačni plasman Rosberga Ricciardo veruje da je aktuelni lider šampionata napravio grešku.

“Da mislim da znaju”, rekao je Ricciardo kada je upitan da li vozači znaju šta znači ostavljanje trkačkog prostora.”Kao vozač znate gde je granica, naravno da možete negde nekog stisnuti malo ali u nekom trenutku morate mu dati malo prostora. Očigledno da su sudije mislile da on (Rosberg) nije ostavio Lewisu mnogo izbora, i mislim da su mu zato dali kaznu. Bila je teška odluka iz njihove tačke gledišta”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti