Sainz očekuje jak Toro Rosso u Mađarskoj

Sainz očekuje jak Toro Rosso u Mađarskoj

Španac je osvajač bodova na sedam od deset odvoženih trka ove sezone

Carlos Saiz veruje da bi Toro Rosso “trebalo da bude jak” ovog vikenda na VN Mađarske, i Španac se nada da bi na Hungaroringu mogao da veže tri trke u bodovima.

Sainz, koji ostaje u Toro Rosso-u i sledeće sezone, je pokazao dobru formu u prvom delu prvenstva ušavši u osvajače bodova na sedam od deset odvoženih trka ove sezone.

“Uživam u trkanju u Mađarskoj. Kao što su uradili u Austriji ove godine, staza u Budimpešti je takođe presvučena tako da će sve naše reference će biti poništene. Mislim da će naš bolid ovde biti jak pa se radujem vikendu”.

Opisujući stazu u Mađarskoj, Sainz je rekao: “Krivina 1 je srednje brza krivina koju prolazimo u četvrtoj brzini i važno je da imamo dobar izlaz iz nje. U krivinu br. 1 stižete velikom brzinom pa morate jako da kočite – od 300 do 80 kmh za oko 80 metara. Onda dolazite u krivinu br. 2 gde uvek imate podupravljanje što otežava ulazak bolida u tu krivinu. Krivina br .3 bi trebala da bude ravna u kvalifikacijama i krivina 4 je veoma brza krivina potpuno slepa koju prolazimo u šestoj brzini. Krivina 6 i 7 formiraju veoma sporu šikanu nakon koje dolaze srednje brza a onda i brza. Ovaj deo se sastoji od tri šikane koje se progesivno ubrzavaju i naš bolid bi trebao da bude dobar tamo. Poslednje tri krivine staze su teške, i sve su u trećoj brzini. Drugi sektor je najintersantniji i  prijatan za vožnju”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti