Sauber objavio promenu vlasništva

Sauber objavio promenu vlasništva

Kraj finansijske neizvesnosti za švajcarski tim

Tim Sauber je objavio promenu u njihovom vlasništvu, sa švajcarskom investicionom firmom Longbow Finance koja u potpunosti preuzima grupu, i tim potezom će dovesti do potpunog povlačenja Petera Saubera sa svih funkcija.

Sauber se finansijski borio poslednjih sezona F1 i kasnio sa isplatama zaposlenih na početku ove godine, i jedini je tim koji ove sezone nije uspeo da zabeleži bodove. Posle špekulacija o preuzimanju poslednjih nedelja, Sauber je u utorak objavio da je potpisao ugovor sa Longbow Finance.

Longbow Finance vodjen Pascalom Picci-em je objavio da im je glavni cilj da “stabilizuju grupu i naprave osnovu za konkurentnu i uspešnu budućnost“.

Peter Sauber se povlači, zamenjuje ga Picci na mestu predsedavajućeg, dok Monisha Kalterborn nastavlja u vodjenju kao direktor i šef tima.

“Monisha Kalterborn i ja smo juče potpisali ugovor koji obezbedjuje budućnost tima Formule 1 i Sauber grupe” rekao je Sauber. “Veoma sam srećan što se moje hrabro investiranje i kupovina tima nazad, koje sam napravio pre šest godina, sa namerom da osiguram bazu u Hinwilu i mesto u Formuli 1 dokazalo kao tačno.“

Kaltenborn dodaje: „ Veoma smo zadovoljni što smo potigli dogovor sa Longbow Finance S.A, i možemo osigurati budućnost  Saubera u vrhunskom motosportu. Ubedjeni smo da je Longbow Finance S.A savršen partner da ponovo napravimo konkurentan i uspešan tim u Formuli 1. U isto vreme nova struktura će nam omogućiti proširenje naših drugih poslova u kojima komercijalizujemo naše znanje. Ovo (novo vlasništvo) rešenje je u najboljem interesu naših zaposlenih, partnera, odanih dobavljača, baze u Hinwilu i za švajcarski motosport. Veoma smo zahvalni Longbow Finance S.A koji veruju u našu konkurentnost, efikasnost i mogućnosti Sauber grupe, i radujemo se novoj i uzbudljivoj budućnosti“.

Ime Sauber tima i kompanije se neće menjati.

Slika: Sauber F1 Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti