Vettel: Guma eksplodirala iznenada

Vettel: Guma eksplodirala iznenada

Sebastian Vettel kaže da je otkazivanje gume koju je doživeo tokom VN Austrije došlo iznenada što je dovelo do povlačenja iz trke dok je bio u vodstvu

Sebastian Vettel je izjavio da je bilo vrlo malo upozorenja da će njegova desna zadnja guma eksplodirati dok je vodio na VN Austrije u nedelju. Vozač Scuderie Ferrari je preuzeo prvo mesto pokušavajući da mu super meke Pirelli gume potraju duže vreme u trci, ali su njegove šanse da pobedi prvi put u sezoni nestale kada je guma popustila na startno/ciljnom pravcu.

Vettel je bio prinudjen da ostatak trke prati iz boxa, i otkriva da tim nije imao indicija da će guma popustiti kao i da očitavanja sa telemetrije na pit wallu takodje nisu pokazivala nikakav problem, sada sledi istraga da se utvrdi razlog zbog čega se to desilo.

“Kada je zadnja guma popustila, nisam osetio ništa, ili bolje rečeno, osetio sam kada je bilo prekasno i eksplodirala je iznenada“, kaže Vettel.“ Nije bilo znakova pre toga, sve je bilo normalno. Razgovarao sam sa ljudima na pit wallu i sve je izgledalo isto, ritam je bio isti kao i krug pre toga, gume su bile dobre. Postavlja se pitanje zašto je došlo do eksplozije gume. Očigledno je bila ideja da se ide koliko je god moguće na tom setu guma, i naša trka je vodjena tom idejom, ali ne mislim da je naša strategija bila agresivna, mnogo ljudi je išlo na istim gumama duže od nas. Sada ostaje još dosta trka, ali ne završavanje trke sigurno nije od pomoći“.

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti