Vettel izneo mišljenje o duelu Raikkonen-Verstappen

Vettel izneo mišljenje o duelu Raikkonen-Verstappen

"Slušajte, mi smo ovde zbog trkanja. Jedna od Maxovih osobina je da je veoma agresivan..."

Nakon završetka VN Madjarske, Sebastian Vettel je zauzeo neutralnu poziciju u vrućem duelu izmedju Max Verstappena i njegovog timskog kolege u Ferrari-u Kimi Raikkonena.

Vettel veruje da je Verstappenova agresivna priroda dobra osobina u sportu ali dodaje da kažnjavanje ukoliko se s vremena na vreme prekorači granica može biti oštro. Četvorostruki šampion smatra da će vremenom mladi vozač biti smireniji na stazi. On je takodje rekao da je Raikkonen jedan od najpoštenijih vozača na gridu tako da ne može suditi da li je Verstappen prešao granicu ili ne.

“Slušajte, mi smo ovde zbog trkanja. Jedna od Maxovih osobina je da je veoma agresivan, očigledno nekada predjete granicu ali ja sam protiv politike kažnjavanja i vrlo komplikovanih pravila. Mislim da je glupo, mislim da se nama ljudi sa strane smeju. Za nas je komplikovano jer ne možemo mnogo toga učiniti. Mislim da će se on smiriti, dajte mu malo vremena. Ali to je jedna od njegovih najjačih osobina- naravno kada ste iza njega i on se pomera levo, desno nije prijatno, a Kimi je jedan od najpoštenijih momaka na stazi ali ponekad je to tako. Trka je duga, sezona je duga tako da mislim da će se ovo ponoviti.“

Vettelova trka je najbolje rečeno bila osrednja, nije mogao da sustigne Mercedes kao i Red Bull Daniela Ricciarda. Nemac je zauzeo četvrto mesto.

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti