Vettel: “Uspavani” Button koštao me pozicije među top tri

Vettel: “Uspavani” Button koštao me pozicije među top tri

Button se u krivini br. 12 nije sklonio Sebastianu Vettelu

Sebastian Vettel kaže da ga je “uspavani” Jenson Button koštao potencijane pozicije među top tri vozača na kvalifikacijama za VN Mađarske.

Vettel je završio kao peti, ali misli da je mogao da bude brži od Red Bull-a u svom poslednjem brzom krugu da ga Button nije blokirao. Vozači su odustali od svojih brzih krugova kada se Fernando Alonso okrenuo u krivini br. 9, što je izazvalo žute zastave.

“Mislim da nije fer (rezultat)”, rekao je Vettel nakon kvalifikacija. “Imali smo žutu zastavu na kraju, a onda se Jenson nije pomerio sa puta, pa mislim da smo lako mogli da budemo među top tri. Mislim da je spavao. Nije očekivao nikoga da će nastaviti, pa je odustao. Ali u krivini br. 12, on se nije pomerio (sa puta), i u krivini br. 13 je shvatio i pomerio se, ali do tog trenutka sam već izgubio dosta vremena. Bio sam u istom krugu kao i Nico i videli ste šta je on uradio. Šteta je. Uradili smo neke promene nakon trećeg treninga i mislim da su funkcionisale. Bolid je oživeo, ali nismo mogli to da pokažemo”.

Kimi Raikkonen je ispao u Q2 delu i sutrašnju trku će startovati sa 14-og mesta.

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti