Vozači Force Indije zadovoljni nastupom u Nemačkoj

Vozači Force Indije zadovoljni nastupom u Nemačkoj

Na trci u Nemačkoj oba vozača Force Indie u bodovima

Vozači Force Indie Sergio Perez i Nico Hulkenberg zadovoljni odlaze iz Nemačke sa njihovim petim dvostrukim osvajanjem bodova u sezoni.

Tim je postavio cilj da pobedi Williams za četvrto mesto ove godine u šampionatu konstruktora i njihov vozački par misli da je tim imao odličan nastupu Nemačkoj, u trci u kojoj nisu planirali da bude laka za njih.

“Sedmo mesto je verovatno najbolje raspoloživo mesto za nas danas, i osećaj je veoma dobar kad ostvariš maksimum,“ kaže Hulkenberg.

“Tim je uradio odličan posao sa strategijom zato jer smo ušli u trku verujući da su dva zaustavljanja moguća, ali je onda donešena brza odluka da se ide na tri zaustavljanja. Definitivno je to bio pravi način da se nastavi i to mi je omogućilo da osvojim sedmo mesto u završnim krugovima.“

Perez je u medjuvremenu imao loš start ali je uspeo da se izbori i potvrdi osvajanje jednog boda.

“Imao sam dosta proklizavanja na startu i pao sam na 16 mesto, tako da mi je sledila duga borba sa vozačima ispred mene. Tim je morao da razmišlja o strategiji kako bi me vratio u konkurentnu poziciju.U poslednjih nekoliko krugova sam vozio na potrošenim gumama ali sam znao da je Fernando Alonso u sličnoj situaciji, tako da kada sam video priliku, znao sam da je moram prihvatiti. Iskreno nisam mislio da ćemo osvojiti bodove posle prve krivine, ali uspeli smo.“

Slika: Force India

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti