Vozači Mercedesa u međusobnim osudama za izazivanje sudara

Vozači Mercedesa u međusobnim osudama za izazivanje sudara

Sudije će odlučiti ko je kriv za sudar u poslednjem krugu VN Austrije

Lewis Hamilton veruje da je njegov timski kolega Nico Rosberg kriv za incident u poslednjem krugu na VN Austrije.

Dvojac Mercedesa se sudario na ulasku u krivinu br.2 u poslednjem krugu trke što je rezultiralo oštećenjem na prednjem krilu Nico Rosberga i gubitku prve pozicije na trci. Hamilton je siguran da je Rosberg napravio grešku i izazvao sudar i na kraju je Britanc uspeo da izađe kao pobednik i ostvari prvu pobedu na stazi Red Bull Ring.

“Nico je napravio grešku u krivini br.1 , zakačio ivičnjak i otišao preširoko. Sledio sam ga, blokirao je unutrašnju stranu pa sam išao spoljašnom. Ja sam bio na trkačkoj liniji, on je bio u mom mrtvom uglu, pretpostavio sam da je tamo. Otišao sam preširoko i počeo da skrećem, bio sam na ivici staze i on se sudario sa mnom. Momci su mi rekli da je imao problema sa kočnicama, možda, ali nisam siguran šta se desilo, vratio sam se na stazu što sam brže mogao”.

Sa druge strane Nico Rosberg je rekao da je bio “iznenađen” vožnjom Lewisa Hamiltona pa je u izjavi nakon trke okrivio timskog kolegu za incident.

“Bio sam siguran u pobedu u trci i izgubio sam je u poslednjem krugu. To je poprilično napeto. Borili smo se, ja sam se borio sa kočnicama, jer su se na kraju pregrejale, i moje gume su bile loše, tako da je to Lewisu dalo šansu. Bio sam uveren da ću se odbraniti i stići na cilj. Ušao sam sa unutrašnje strane, imao jaku poziciju, ali ušao sam preduboko u krivinu što je u redu dok sam prvi. Bio sam veoma iznenađen kada je Lewis skrenuo što je i izazvalo sudar”.

Oba vozača su pozvana kod sudija kako bi razgovarali o incidentu i potencijanoj kazni nekom od ova dva vozača.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti