Williams u Mađarsku donosi novi pod bolida

Williams u Mađarsku donosi novi pod bolida

Kako bi zaustavili pad forme Williams donosi u Mađarsku nove delove

Pat Symonds je otkrio da će ekipa Williamsa doneti novi pod bolida ovog vikenda na VN Mađarske kao pokušaj da se zaustavi pad u performansama ovog tima u poslednje vreme.

Nakon dva treća mesta u šampionatu kontruktora u poslednje dve sezone tim iz Groova se bori da ove godine održi tu formu. Ove godine su osvojili samo jedan podijum na deset trka zahvaljujući Valterri Bottasu u Kanadi. Williams je trenutno na četvrtom mestu u poretku timova, i ekipa Force Indie sa 19 bodova zaostatka nakon unapređenja bolida u Barceloni sve više smanjuje taj broj. Williamsovi bolidi u prošlosti su bili dobri na brzim stazama ali je Symonds uveren da bi FW38 mogao da se prilagodi prirodi staze u Budimpešti.

“Iako je Hungaroring spora staza koju smo nedavno posetili, to je još uvek staza gde naš bolid može biti dobar, i zaista Valtteri je prošle godine bio peti pre nego što ga je sudar poslao van bodova. Donosimo novi pod na ovu trku kao deo kontinuiranog razvoja, ali pravi fokus će biti na očekivanim visokim temperaturama i potpuno presvučenom stazom koja će biti veoma zahtevna za gume. Mi očekujemo da vidimo mešavinu dva ili tri stajanja u trci, ali konačna odluka ostaje kada se bude videla tačna priroda novog asfalta”.

Pirelli će na stazu Hungaroring doneti crvenu super meku gumu što je komponenta koja je za jedan korak mekša od one koja je bila prošle godine. Williams je već isporbao nadograđeno novo krilo na VN Britanije, i izgleda da nova specifikacija nije dala očekivane rezultate. Tim je takođe isprobao i njihovo dvostruko zadnje krilo na testu u Silverstone-u koje je Bottas opisao kao “interesantno” i “važno”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti