Williamsov zaostatak’ veći od očekivanog’

Williamsov zaostatak’ veći od očekivanog’

Loš početak vikenda za vozače Williamsa

Sudeći po Valtteri Bottasu zaostatak Williamsa prema vodećima na današnjim treninzima za VN Velike Britanije je bio ’veći od očekivanog’.

Bottas i timski kolega Felipe Massa su završili kao sedmi i deseti najbrži na drugom treningu, sa gotovo dve sekunde zaostatka za najboljim vremenom vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona.

“Napravili smo neke dobre korake sa automobilom danas od prvog treninga do drugog, ali još uvek je mnogo posla koji koji treba uraditi“, prokomentarisao je Bottas situaciju posle treninga.

“Prošlo je dosta vremena od kad smo vozili na srednjim i mekim gumama, tako da postoje neke stvari koje treba razmotriti kako bi izvukli 100% iz njih. Na sreću sutra možemo biti bliži vrhu jer je zaostatak veći nego što smo očekivali. Degradacija je još uvek deo problema sa mekim gumama, ali nema problema sa srednjim- večeras ćemo ispitati gume i novo prednje krilo.“

Massa je bio tri desetinke iza Bottasa i deli njegovo mišljenje.

“Mučili smo se malo sa tempom automobila i ja sam definitivno očekivao da će biti malo bolje u petak, ali radimo naporno kako bi poboljšali naš nastup. Hajde da sačekamo i vidimo kakvi ćemo sutra biti u odnosu na ostale.“

Williams je trenutno četvrti u plasmanu konstruktora sa 76 bodova iza Red Bulla.

Slika: Williamsa Martini Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti