Wolff: U Mađarskoj Red Bull glavna pretnja

Wolff: U Mađarskoj Red Bull glavna pretnja

Šef Mercedesa se pribojava snage Red Bull-a na stazi u Mađarskoj

Toto Wolff kaže da će “glavna pretnja” za Mercedes u Mađarskoj biti ekipa Red Bull-a.

Mercedes nije uspeo da obezbedi dvostruku pobedu na poslednje dve trke jer su na trci u Austriji njihovo vozači imali kontakt u poslednjem krugu, a na prošloj trci u Silverstone-u Rosberg je, zbog vremenske kazne i komunikacije sa timom u toku trke, pao na treće mesto. U oba slučaja situaciju je iskoristio Max Verstappen.

Ekipa Red Bull-a je trebala da pobedi na trcu u Monaku ali je zbog greške u boxu Daniel Ricciardo ostao bez prve pozicije. Osvrćući se na rezultate sa poslednje trke šef tima Mercedes, Toto Wolff je rekao:

“To je bio posaban dan, osvojiti kući 1-2 pred našim prijateljima i kolegama iz Brackleya i Brixwortha. Sada se suočavamo sa potpuno drugačijim izazovom u Budimpešti. Staza nije bila dobra prema nama na posednje dve trke i pokazala je snagu naših rivala. Red Bull naprimer funkcioniše dobro gde veliko prianjanje nije kažnjivo toliko kao na drugim tipovima staza. Dakle, u vlažnim uslovima i na stazama sa malim brzinama kao što je Hungaroring, oni su glavna pretnja. Mi moramo biti besprekorni kako bi bili na vrhu na ovoj stazi”.

Wolff kaže da Mercedes takođe polako okreće svoju pažnju bolidu za sledeću sezonu zbog novih pravila koja će biti uvedena.

“Mi sada ulazimo u vreme kada su stvari komplikovanije sa nekim velikim odlukama koje moramo da donesemo. Svake nedelje moramo da analiziramo koliko resursa treba da prebacimo na projekat za 2017 i to je teško izbalansirati. Neki timovi za razvoj zaustavili mnogo ranije, već možda u februaru, kada su trenutni bolidi bili na stazi. To im daje prednost, kao učenje krivina koje je teško na početku. Ukoliko kasnite nekoliko nedelja na kraju možete biti daleko. Mi smo na polovini borbe ove godine ali za težak posao ovo je tek početak”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti