Ferrari će svoju nadogradnju doneti u Monzu

Ferrari će svoju nadogradnju doneti u Monzu

Ferrari dosta očekuje od najavljenog unapređenja motora sa unutrašnjim sagoravanjem

Ferrari je spreman da svoju novu nadogradnju motora donese u Italiju na stazu Monza, i prema najavama ovo unapređenje im može doneti izjednačenje po pitanju performansi sa Mercedesom.

Italijanski tim je još uvek u poteri za svojom prvom pobedom, i u timu veruju da će sa novim unapređenjem imati dovoljno snage da se suprostave Mercedesu. Planirana nadogradnja se tiče motora sa unutrašnjim sagorevanjem na koju će biti utrošena tri preostala razvojna tokena. Ferrari je ove sezone prema utrošenim tokenima bio najagresivniji u razvijanju motora ali im to do sada nije donelo očekivanu pobedu u trci.

Iako su promene već spremne u Ferrari-u su oprezni i odluka je da se sa uvođenjem sačeka dok se ne završe dodatna testiranja motora kako bi se osigurala njegova pouzdanost.  Trenutne pogonske jedinice kod Sebastiana Vettela i Kimi Raikkonena su korištene na poslednje četiri trke- Austrija, Britanija, Mađarska i Nemačka tako da bi bilo prerano da se promena sada učini. Prethodna specifikacija motora je bez problema izdržala svih pet predviđenih trka od Rusije do Bakua.

Sa još jednom trkom na starom motoru smanjili bi se potencijalni problemi sa novom specifikacijom motora što će na kraju sezone biti veoma bitno za Sebastiana Vettela koji je već iskoristo četiri pogonske jedinice nakon problema u Bahrainu.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti