Ferrari se borio na vrućem Spa-Francorchampsu

Ferrari se borio na vrućem Spa-Francorchampsu

Nekarakteristično toplo vreme za Spa može biti problem u nedelju na trci za italijanski tim

Sebastian Vettel kaže da je toplo vreme na Spa uzrok problema sa istrajnošću Pirellievih guma, što bi moglo da ugrozi šanse Ferrari-a na nedeljnoj trci.

Za razliku od Mercedesa, u ekipi Ferrari su se odlučili na veći broj super mekih guma dok će srednje tvrdih imati samo jedan set. Vettel i Kimi Raikkonen su na stazu izašli na super mekim gumama u petak poslepodne kada je temperatura staze dostigla 40 C. Finac je prekinuo prvi krug a nakon drugog pokušaja je uspeo da ostvari šesto vreme. Vozač Ferrari-a je poručio ekipi da se bori da ostane na stazi.

Sa druge strane Vettel je uspeo da odvozi 12 krugova na super mekoj gumi pre nego što je prijavio da su gume potpuno uništene. Govoreći za medije nakon drugog treninga, koji je završio na četvrtom mestu, četvorostruki svetski šampion je rekao:

“Poprilično je toplo za Spa i mislim da su se svi borili da prorade gume. Bolidi koje sam ja video su se dosta borili, tako da moramo da probamo i radimo na tome. Što se tiče konkurentnosti ne mislim da su svi imali čiste vožnje tako da je teško proceniti. Nisam u potpunosti zadovoljan – malo sam se borio sa balansom. Nisam se osećao dobro ali na nama je da radimo na tome i da se  poboljšamo.”

Što se tiče Raikkonena ni on nije bio previše oduševljen kako je protekao prvi dan nakon letenje pauze.

“Sve je bilo u redu a onda popodne sam imao lošu vožnju na super mekim gumama i izlete van staze. Sa dužim vožnjama je velika borba zbog mnogo razloga. Jedan od onih dana. Siguran sam da ćemo to sutra popraviti. Nisam počeo loše ali na kraju osećaj nije bio dobar”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti