Force India odlučna da zadrži Pereza

Force India odlučna da zadrži Pereza

Foce India želi da zadrži svoja oba vozača i sledeće sezone

Force India radi sve što može kako bi Sergio Perez ostao sa njima sledeće sezone uprkos izveštajima da Renault i Williams žele njihovog vozača.

Perezovu budućnost tek treba odrediti ali je Meksikanac otkrio da se nada da će se vratiti sa letnje pauze sa saznanjem gde će biti 2017-te. On je, medjutim, nagovestio da to možda neće biti Force India, bar ne ako želi da osvoji svetsku titulu u godinama koje slede.

“Znam da ako želim da postanem svetski šampion u Formuli 1 moram da se pomaknem napred na gridu. Šta god da se desi, da li će biti prilike ili ne, ko zna“, izjavio je Perez za GPUpdate.net

Force India je medjutim odlučna da zadrži Pereza, koji je zabeležio podijum u sve tri sezone sa timom.

“Mislim da moramo doneti odluku koliko god bude bila teška,“ kaže za Motorsport.com zamenik direktora tima Bob Fernley. “Nameravamo da ostavimo oba vozača, tako da ako možemo da pobedimo Williams i budemo četvrti, biće samo tri proizvodjača ispred nas. Tako da, ili ćete ići pored njih ili ćete ići unazad. Za nas je bitno da radimo jače i da ograničimo opcije.“

Fernley je otkrio da Force India ima ugovor sa vozačima za sledeću sezonu, medjutim, na to mogu uticati lični sponzorski ugovori.

“To je prilično jednostavan proces ali se može iskomplikovati. Oba vozača su pod ugovorom za sledeću godinu. Onda razgovarate o komercijalnoj strani, zato jer imamo značajne komercijalne aranžmane sa Checovim (Perez) sponzorima. To su odvojene odluke i odvojeni razgovori. Ali u suštini odluka o zadržavanju vozačkog para je tu.  Tako da se zaista nadam da možemo zadržati sve njegove ljude. Ali to nije prioritet. Prioritet je da zadržimo vozački par“.

Slika: Force India F1 Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti