Franz Tost očekuje da Key ostane u Toro Rosso-u

Franz Tost očekuje da Key ostane u Toro Rosso-u

"James je pošten i džentlmen. Očekujem da će on poštovati ugovor"

Šef Toro Rosso-a Franz Tost je uveren da će njegov tehnički direktor James Key ostati u timu, iako su mnogi rivali zainteresovani za njegove usluge.

Key je bio povezivan sa nekoliko timova uključujući i Ferrari a sve zbog njegovog uspešnog dizajniranja šasije bolida Toro Rosso-a u proteklim godinama. Iako su u samoj italijanskoj ekipi svesni interesovanja za njihovog zaposlenog, Tost kaže da nakon obavljenog razgovora sa Key-om nema razloga da brine da će Britanac otići iz tima.

“Naravno da smo razgovarali o tome, ali James ima ugovor sa Toro Rossom”, rekao je Tost za motorsport.com. “James je pošten i džentlmen. Očekujem da će on poštovati ugovor. On ima dobre uslove rada i ima dobar tim oko sebe. Zato se nadam da će ostati sa nama”.

Tost je svestan da će biti ozbiljnih ponuda za Keya i da će ozbiljno razmotoriti eventualnu ponudu ekipe Ferrari, ali on veruje da rad u timu kao što je Toro Rosso ima svoje jedinstvene prednosti. Kada je upitan da li Key može da pronađe isti nivo zadovoljstva negde drugde, Tost je rekao:

“Zavisi od okruženja. Lično mislim da je trenutno okruženje sa tehničke strane u Toro Rossou pozitivno. Radni uslovi su dobri. Ostatak ćemo videti sledeće godine i šta će se dogoditi sa šasijom i Renault pogonskom jedinicom”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti