Hamilton dobio treći motor kazna 55 mesta u Belgiji

Hamilton dobio treći motor kazna 55 mesta u Belgiji

Treći motor za Hamiltona pred treći slobodan trening u Belgiji

Lewis Hamilton će dobiti kaznu od 55 mesta na nedeljnoj trci u Belgiji nakon što je tim Mercedes odlučio da pred treći slobodan trening zameni njegov motor.

Lider šampionata Lewis Hamilton je u četvrtak potvrdio da će planirane zamene motora, koje su dovele do kazne na početku nedeljne trke, imati za cilj da se osigura dovoljan broj pogonskih jedinica do kraja sezone. Hamilton je bio prinuđen na ovaj korak nakon problema sa pogonskim jedinicama na početnim trkama sezone.

Mercedes je pred oba treniga u petak zamenio motor na Hamiltonovom bolidu što je rezultiralo kaznom od 30 mesta na početku trke. Pred treći trening u subotu u timu Mercedes su potvrdili da je Hamilton dobio još jedan motor što je njegovu kaznu povećalo na 55 mesta na početku trke.

Ovaj potez će Hamiltonu obezbediti dovoljan broj komponenti do kraja sezone bez novih kazni, naravno ukoliko ne bi bilo nepredviđenih okolnosti.

Poslednja kazna je svakako strateška jer je i sa prethodne dve Hamilton bio na začelju grida na početku trke a tim će još odlučiti da li će trku krenuti iz pit lane-a.

Hamilton će na subotnjim kvalifikacijama imati uobičajen kvalifikacioni program i jedino ograničenje mu može biti broj guma koje su limitirane tokom vikenda.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara