Horner hvali Renaultova poboljšanja

Horner hvali Renaultova poboljšanja

"Mi smo verovatno prepolovili zaostatak za Mercedesom..."

Christian Horner je pozdravio unapređenje Renaulta u sezoni 2016, i kaže da im je to “verovatno prepolovilo zaostatak za Mercedesom” ove sezone.

Prošle sezone Red Bull je bio spreman na raskid saradnje sa Renaultom, okrivljujući francuskog prizvođača da im nije dao mogućnost pobede ni na jednot trci u šampionatu. Međutim, nakon pregovora sa ostalim proizvođačima Red Bull nije uspeo da potpiše novi ugovor o nabavci motora pa su stoga bili primorani na nastavak saradnje sa Renaultom.

Ove sezone, sa Tag Heuer brendiranim Renault motorima, Red Bull je Mercedesov glavni konkurent gde su uspeli da pobede na trci u Španiji sa Max Verstappenom.

“Najznačajniji napredak je na motoru”, rekao je Horner za Autosport. “Momci (iz Renaulta) su sa restuktuiranjem stavili stvari na svoje mesto na kraju prošle godine, promenivši filozofiju, doneli razvoj, i po pitanju motora doneli jasan napredak. Mi smo verovatno prepolovili zaostatak za Mercedesom, i čini se u dobrom pravcu pod dobrim vođstvom iz Viry-a. Napravili smo napredak na šasiji, i naravno da te stvari rade u kombinaciji, ali najveći element rekao bih je napredak po pitanju motora”.

Takav napredak kod Renaulta, prema Horneru, će im u 2017-oj omogućiti da se “značajnije” približe Mercedesu.

“Motor koji imamo ove sezone je ostvario apsolutno cilj koji je projektovan pre sezone. Ukoliko oni mogu da urade isto ponovo, onda se mi nadamo da bi trebali zaista značajno smanjiti ovogodišnji zaostatak za Mercedesom – i ko zna šta šta imaju u planu za sledeće sezonu ali bi to trebao da bude još jedan dobar korak”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti