McLaren i Mercedes sa novim delovima u Belgiji

McLaren i Mercedes sa novim delovima u Belgiji

McLaren Honda je potrošila sedam dokena a Mercedes pet na razvoj motora

Ekipa Mercedesa je potvrdila da je iskoristila pet razvojnih tokena na unapređenja koja su donešena na VN Belgije, pa im do kraja sezone ostaje još šest.

Mercedes je Lewisu Hamiltonu i Nico Rosbergu dao novi motor sa unutrašnjim sagorevanjem, turbopunjač, MGU-H i MGU-K elemente pogonske jedinice. Baterija i kontrolna elektronika nisu pretrpela promene.

Hamilton će nakon prva dva treninga dobiti kaznu od 30 mesta na startu trke jer je prekoračio broj utošenih pogonskih komponenti dok Rosberg nije imao ove sezone takvih problema. Timovi koji kupuju motore Mercedesa još uvek nisu dobili poslednje nadogradnje.

Još jedan tim Formule 1 nije odmarao tokom letnje pauze. Mclaren Honda je objavila da će njihovi vozači Jenson Button i Fernando Alonso biti opremljeni sa novom specifikacijom motora. Hondina najnovija nadogradnja je fokusirana na motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE), razvoj izduvnog sistema, turbopunjača i kompresora.

Honda se nada da će promene povećati efikasnost na više polja. Ovo je nastavak razvoja turba i promena koje su napravljene u Kanadi i Britaniji. Honda je napravila i poboljšanja na bateriji (ES). Sve ukupno tim iz Wokinga zajedno sa japanskim proizvođačem u Belgiju je stigao sa sedam tokena manje na svom kontu.

Fernando Alonso je nakon problema na prvom treningu bio primoran na promenu motora koja će ga koštati 35 mesta na startu trke. U McLaren Hondi su se odlučili na promenu svih komponenti motora pa je zamenom prve dobio deset mesta kazne a još ostalih pet komponenti po pet što je u zbiru 35. Sada već i zvanično društvo na dnu poretka nakon kvalifikacija će mu praviti Lewis Hamilton.

Stanje broja tokena pre VN Belgije 2016

Ferrari  29 (3 preostalo)

Honda 29 (3 preostalo)

Mercedes 26 (6 preostalo)

Renault 11 (21 preostalo)

Slika: McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti