McLaren ponovo menja motor na bolidu Alonsa

McLaren ponovo menja motor na bolidu Alonsa

Još jedna zamena motora na bolidu Fernanda Alonsa

Fernando Alonso će dobiti novi motor na trci za VN Belgije. Honda je odlučila da će Španac morati da menja svoj motor nakon problema koji su se javili u Q1 delu kvalifikacija kada je u svojoj prvoj vožnji nakon krivine Eau Rouge morao da odustane od daljeg takmičenja.

McLaren Honda je nakon prvog treninga već zamenila motor na bolidu Alonsa usled curenja rashladne tečnosti što će ga koštati 35 mesta na startu trke. Alonso je slične probleme imao i tokom kvalifikacija kada se zaustavio na vrhu Radillon u pripremnom krugu u Q1 delu. Posle istrage Honda je odlučila da je ponovo potrebna nova pogonska jedinica.

“Ovog jutra smo primetili mali pritisak ulja pa smo morali da prekinemo sesiju proverimo podatke i promenimo pritisak ulja”, rekao je šef F1 projekta Honde u F1 Yusuke Hasegawa. “Mislili smo da smo to uradili i preuzeli smo rizik da probamo da se kvalifikujemo ali moja procena je bila greška, nije bilo dobro, tako da moramo da promenimo motor za sutra. Ubacićemo treći motor”.

Ova promena pogonske jedinice znači da će Alonso sa prvom kaznom sada imati dodatnih 35 mesta što u zbiru iznosi 70 mesta ukoliko se promeni svih šest komponenti. Međutim, zbog već dobijene prethodne kazne nakon koja će krenuti sa začelja promena motora neće mnogo uticati na vozača McLarena. Takođe zbog ne ostvarenog vremena u kvalifikacijama Alonso će morati da traži dozvolu sudija kako bi nastupio na sutrašnjoj trci.

Slika: McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti