Pirelli objavio količine guma po vozaču za VN Italije

Pirelli objavio količine guma po vozaču za VN Italije

Haas ponovo sa najviše super mekih guma

Pirelli je objavio odabir guma po vozaču za VN Italije, gde će Mercedes i Ferrari imati jedan set super mekih guma više od Red Bull-a.

Na legendarnoj stazi u Monzi videćemo srednje tvrdu, meku i super meku komponentu guma. Kao i do sada timovi će imati najviše najmekše komponente guma što je u ovom slučaju super meka guma. Najmanje setova super meke gume će imati vozači Red Bull-a Daniel Ricciardo i Max Verstappen kao i vozači Saubera.

Sa druge strane ekipa Haas će imati daleko najagresivniju strategiju sa devet setova super meke gume. Dosta različit odabir guma za sve timove na gridu gde će na primer lider šampionata Lewis Hamilton imati samo jedan set srednje tvrdih guma dok će timski kolega Nico Rosberg imati dva seta.

U slučaju Monze prema pravilima od ove sezone vozači će biti u obavezi da na trci koriste jedan set srednje tvrde ili meke komponente, što znači da će Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen i Romain Grosjean na trci imati samo jedan set srednje tvrde komponente guma na raspolaganju.

Kao i na poslednjoj trci pred letnju pauzu u Nemačkoj vozači Force Indie, Sergio Perez i Nico Hulkenberg, će imati najveći broj srednje tvrdih guma (po tri seta).

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti