Raikkonen: Verstappen će izazvati “veliki incident”

Raikkonen: Verstappen će izazvati “veliki incident”

Kimi Raikkonen ponovo kritikuje Verstappenovu vožnju

Kimi Raikkonen kaže da će Max Verstappen izazvati “veliki incident” ukoliko nastavi da se brani na način na koji je to radio na VN Belgije.

Verstappen i Raikkonen su se sudarili u krivini br.1 na samom startu trke nakon što Sebastian Vettel nije ostavio dovoljno mesta za prolazak Finca kroz krivinu. Iako Raikkonen ne krivi mladog vozača Red Bull-a za incident, ipak smatra da je promena linije kretanja pri velikim brzinama bila opasna i da je trebao da bude kažnjen.

“U prvoj krivini mislim da Seb nije video bolid sa moje unutrašnje strane i očekivao je da tesno prođem, ali nisam mogao. Nažalost kada je on skrenuo nisam imao gde i dodirnuo je moj prednji točak. Očigledno nije bilo idealno za tim ali to je ono što se dogodilo”.

“Druga stvar… ja sam sasvim zadovoljan sa dobrim, čvrstim trkanjem ali sam morao da odustanem i čak sam morao da kočim na prilasku krivini br. 5 dok sam još uvek bio na pravcu, kada sam napravio manevar… morao sam da kočim kako nekog ne bih udario a on se nakon toga pomerio, nešto nije uredu. To je moje mišljenje, nije u potpunosti korektno ali iz nekog razloga sudije misle da je ok. Ali da ja nisam kočio imali bismo veliki incident”.

“Siguran sam da će se desiti, pre ili kasnije, ukoliko se ovo ne promeni ali izgleda da je ok. Biće interesantno videti kada se nešto desi ko će biti kriv… Kao što sam rekao, ja sam zadovoljan sa dobrim trkanjem i čvrstim borbama ali u toj situaciji nije bilo u redu, po mom mišljenju”.

Raikkonen je rekao i da sam razgovor neće promeniti vozački stil Verstappena, ali se nada da mu neće treba veliki incident kako bi počeo da sluša komande.

“Očito da uvek postoje različita mišljenja. To ne menja puno, možda mu treba incident pre nego što ne bude jasno svima, ali nadam se da ne, jer to može biti loše za nekoga. Očigledno da niko ne želi da se neko povredi”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti