Renault neće dovesti zamenu za Ocona

Renault neće dovesti zamenu za Ocona

Ekipa Renaulta će posmatrati šta radi njihov test vozač u Manoru

Renault Sport F1 je potvrdio da nema planova u potrazi novog test i rezervnog vozača, nakon što je Esteban Ocon zamenio Rio Haryanta u Manoru u ostatku sezone 2016.

“Na temu trećeg vozača neće biti imenovanja drugog. Jedan od naših srećnih vozača je već pod ugovorom i dobiće poziv ukoliko je to potrebno”, saopštio je tim Renault putem Twittera.

Među mladim vozačima Renault ima Nicholas Latifia, Oliver Rowlanda, Jack Aitkena i Louis Deletraza. Međutim Sergey Sirotkin će biti najverovatnije vozač koji će dobiti poziv, a koji je već imao šansu da vozi bolid Renaulta na domaćoj trci na prvom slobodnom treningu početkom sezone.

Šef Renaulta Cyril Abiteboul je rekao da će tim posmatrati Oconov napredak u Manoru u sledećeh devet trka, što ukazuje da ova ekipa razmatra da mu ponudi mesto vozača za 2017-tu.

“Esteban će biti pored visoko rangiranog i brzog timskog kolege, što će nam omogućiti da ga ocenimo u reprezentativnom okruženju”, rekao je on.

U međuvremenu Felix Rosenqvist je doveden kao zamena za vozača Mercedesa u DTM šampionatu i svoj debi će imati u Moskvi na sledećoj trci ovog šampionata.

“Kao naš test i rezervni vozač, Felix je dobro pripremljen za ovaj izazov”, rekao je šef Mercedes DTM tima Ulrich Fritz. “Stoga je sasvim razumno da mu se da prilika da se oproba u DTM šampionatu na vikendu u Moskvi. I naravno, posebna zahvalnost ide Estebanu za ostvareno ove sezone. One je uradio izuzetno dobar posao u njegovoj DTM rookie sezoni protiv jake konkurencije. Sada mu držimo palčeve u njegovom debiu u Formuli 1 u Spa”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti