Rosberg: Pritisak u gumama uticao na tempo Mercedesa

Rosberg: Pritisak u gumama uticao na tempo Mercedesa

I u Monzi će timovi biti sa povećanim pritiskom u gumama

Nico Rosberg misli da je povećan pritisak u gumama loše uticao na tempo koji je njegov tim imao na VN Belgije, iako je vozač Mercedesa bez problema podedio na toj trci.

Dobavljač guma u Formuli 1, Pirelli, je povećao minimalni pritisak guma na 23.5 psi  za prednje gume i 22 psi za zadnje na stazi Spa-Francorchamps. U kombinaciji sa temperaturom koje su dostigle 30 C, mnogi vozači su se borili sa stanjem guma i visokim nivoom degradacije. Rosbergov timski kolega Lewis Hamilton je pritisak u gumama nazvao “smešnim” dok smo videli da je Mercedesova prednost u kvalifikacijama pala na manje od dve desetinke.

“Sigurno pritisak u gumama nas je stavio u drugu zonu na (poslednjem) vikendu i mislim da je jedan od razloga što su svi bili blizu u kvalifikacijama i bliži nego obično. Isto je za sve i time smo morali da upravljamo. Bio je čudan vikend i mi smo stvarno morali da se prilagodimo… a kao rezultat mi smo zaista uradili veliki posao jer smo bolid puno promenili. Kroz vikend smo se poboljšavali i kada je došla trka smo izgledali stvarno dobro”.

Rosberg je još dodao i da bi sledeća trka u Italiji mogla predstavljati za Mercedes sličan izazov, iako njen ultra brz izgled može smanjiti uticaj ograničenja koje je postavio Pirelli.

“Monza će biti jš jedna trka gde će pritisci u gumama biti veoma visoki, pa će to biti izazov za nas – ali to je drugačija staza pa možda neće biti tako”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti