Verstappen krivi vozače Ferrari-a za incident

Verstappen krivi vozače Ferrari-a za incident

Vozač Red Bull-a odgovorio vozačima Ferrari-a

Max Verstappen tvrdi da Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel treba da se “stide” što ga krive za sudar na početku trke za VN Belgije.

Nakon što je startovao sa druge pozicije, Verstappen je na startu prestignut od oba vozača Ferraria pre ulaska u krivinu br.1 ali je uspeo da uđe Raikkonenu sa unutrašnje strane, dok se ovaj borio sa svojim timskim kolegom. Nakon ulaska u krivinu br. 1, Vettel je napravo kontakt sa Raikkonenom koji je onda udario Verstappena i sva trojica su nakon toga bila primorana da na kraju prvog kruga da odu u box, bez ikakve šanse da uhvate vodećeg Nico Rosberga.

Raikkonen i Vettel su vozača Red Bulla okrivili za incident ali im je on uzvratio i veruje da bi upravo oni trebali da snose odgovornost za njegovu propuštenu priliku za pobedom.

“Mislim da treba da se stide da izazovu takav sudar sa tom količinom iskustva a onda da krive mene. Onda ne treba da prave dramu i tome šta se desilo nakon toga. Oni moraju da razumeju da nisam srećan što su mi upropastili trku”, izjavio je Verstappen za holandsku štampu.

“”Bilo je mesta za tri bolida. Kada sam ušao zajedno sa Kimijem, on je počeo da me pritiska. Da Vettel nije skrenuo i da je ostavio još metar mesta, mi bismo svi prošli. Na videu možete jasno videti kada Vettel skreće, on vozi u Raikkonena. A onda Kimijev bolid udara u mene”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti