Wolff: Vožnja Verstappena osveženje ali opasna

Wolff: Vožnja Verstappena osveženje ali opasna

Vozač Red Bull-a je već kritikovan na sastancima vozača zbog svoje vožnje

Vožnja Max Verstappena je još jednom na naslovnim stranama a komentarima se pridružio i šef Mercedesa Toto Wolff koji je rekao da bi mladi vozač mogao da ima “težak” udes ali da je njegova vožnja svakako osveženje za Formulu 1.

Verstappen je naišao na kritiku vozača Ferraria, Kimi Raikkonena i Sebastiana Vettela, i njegovim ponašanjam na stazi tokom VN Belgije. Vozač Red Bull-a je bio umešan u incident u prvom krugu kada su sva trojica vozača nakon međusobnog kontakta morali u box što je svima uništilo dalju trku. U nastavku agresivno branjenje pozicije se nije svidelo Raikkonenu koji je u pokušaju obilaženja morao snažno da koči zbog nagle promene pravca mladog Holanđanina.

Na pitanje šta misli o vožnji vozača Red Bull-a, šef Mercedesa je rekao:

“Maksimalni napad! On je osveženje za mene. On je mlad i mnogo ga volim. Došao je bez straha i poštovanja. Podseća me na velikane Lewisa Hamiltona i Ayrtona Sennu. Kao što ste jasno mogli da vidite neki momci su počeli dvaput da razmišljaju kako da ga prestignu. Do sada, dokazao je da je na pravom putu”.

“FIA ga nije kaznila. Jedina kazna koja se dogodila je da je dobio kritiku na sastanku vozača. Možda će na sastanku sledeće nedelje dobiti još veće kritike. Samo se plašim da bi mogao da završi u zidu jednog dana. Koliko volimo ovo (nepredvidivost) za mene je osveženje ali je opasno”.

Sa druge strane šef Red Bull-a Christian Horner nije bio impresioniran mišljenjem kolege.

“Iznenađen sam komentarima Toto-a na nešto što nema veze sa njim, ali mislim da je bio nepokolebljiv, da je bio na ivici. Izvukao se danas, sudije su bile zadovoljne. Nije bilo akcije sudija, bio je na ivici i očito se izvukao bez kazne danas. Siguran sam da će pogledati i naučiti zbog budućih trka. Kao što sam rekao, da je bilo nekih velikih problema sa tim sudije bi ga zaustavile. Videli smo to i ranije, bio je na granici, on je mlad, svi ozbiljno nadareni vozači imaju tu crtu”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti