Zvanično potvrdjena kazna za Hamiltona na stazi Spa zbog promene motora

Zvanično potvrdjena kazna za Hamiltona na stazi Spa zbog promene motora

Prema prvim najavama Hamilton je kaznu trebao da odradi u Monzi ali su se u timu odlučili da to bude Belgija

Lewis Hamilton će dobiti kaznu zbog promene motora ovog vikenda na VN Belgije, ali koliku još nije potvrđeno. Postoji mogućnost da će trku startovati sa začelja ili sa nekog drugog mesta blizu poslednjeg nakon što je Mercedes i zvanično potvrdio da će uraditi predvidjenu promenu motora i tako dobiti kaznu na stazi Spa-Francorschamps.

Zbog slabije pouzdanosti na početku sezone, Hamilton je u nekoliko navrata imao promene komponenti motora pa će ga to sada  i koštati dragocenih pozicija na startu trke. Medjutim, iako su svi očekivali da se to desi u Monci, Mercedes je odlučio da se promena motora uradi pred VN Belgije. Mercedes nije objavio specifične detalje i koliko će komponenti biti zamenjeno pa se još ne zna kolika će kazna biti u odnosu na ostvarenu poziciju u kvalifikacijama. Minimalna kazna će svakako biti deset mesta zbog korištenja šeste komponente pogonske jedinice.

“Pretpostavka je da će startovati sa zadnje pozicije ili veoma blizu toga ali ne možemo biti precizniji u ovom trenutku”, rekao je portparol Mercedesa.

Hamilton, koji je pobedio na Spa prošle sezone, dolazi ovog vikenda sa 19 bodova prednosti u odnosu na timskog kolegu Nico Rosberga, i ovo je dobra prilika da se u šampionatu vozača prednost smanji u korist Nemca.

Slika: Mercedes AMG PEtronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti