Alonso će isprobati nadograđeni motor Honde u Maleziji

Alonso će isprobati nadograđeni motor Honde u Maleziji

Honda želi da vikend u Japanu protekne bez kazni za vozače McLarena

Fernando Alonso će testirati novu nadogranju Hondinog motora tokom treninga za VN Malezije. Honda će potrošiti svoje razvojne tokene što će ih koštati najmanje 30 mesta na startu trke.

Alonso, koji je pretrpeo niz problema ove sezone, će povećati svoje raspoložive komponente za nadolazeće trke sa novim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE), turbo punjačem, MGU-H, baterijom i kontrolnom elektronikom. Kada bude dobio kazne za navedene promene Španac će vrlo verovatno trku krenuti sa zadnjeg mesta. Deo plane je dase za trku Alonso vrati na stari motor koji je koristio na VN Belgije, ali kazna će se verovatno povećati ukoliko Honda odluči da dodatno zameni još delova na pogonskoj jedinici.

Alonso će nakon ove kazne imati mogućnost da koristi potpuno nov motor na Hondinoj domaćoj trci u Japanu, dok se očekuje da će timski kolega Jenson Button nove delove koristiti na trci u Americi.

“Oni (Honda) ne žele nikakve kazne u Suzuki, što je potpuno razumljivo, je to u osnovi naša domaća trka, naša druga domaća trka”, rekao je Button o Hondinom planu oko nadogradnje pogonske jedinice.

“(U Sepangu) ja lično neću imati kaznu – to će biti normalan vikend za mene.”

Honda će na nadogradnje iskoristiti dva tokena, što znači da će im do kraja sezone ostati još jedan razvojni token.

Slika: McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara