Alonso će na kvalifikacijama u Maleziji odvoziti samo jedan krug

Alonso će na kvalifikacijama u Maleziji odvoziti samo jedan krug

Španac će zbog kazne koju će dobiti na startu trke pokušati da sačuva što više novih guma

Fernando Alonso je otkrio da će tokom kvalifikacija za VN Malezije odvoziti samo jedan krug jer želi da sačuva gume zbog kazne koju će imati na početku trke.

Španac je na današnjem treningu koristio nadograđeni motor Honde kao i “neke delove za sledeću sezonu” pa će zbog toga u nedelju dobiti kaznu od 30 mesta.

“Kvalifikacije će za mene biti veoma kratke – imaću samo jedan mereni krug, kako bio bio u 107% od vremena pole pozicije a onda ću ostatak akcije gledati na TV-u! Sačuvaću što je moguće više novih guma za trku kako bi napadao od starta do kraja.”

Uprkos svojoj najnovijoj kazni, dvostruki svetski šampion je izjavio da ima za cilj da stigne do pozicija koje donose bodove. Alonso je uveren da će njegov timski kolega Jenson Button, koji slavi u nedelju 300-ti start trke, uspeti da se nađe među desetoricom najboljih kako na kvalfikacijama tako i na trci.

“Mislim da Jenson sa timom može da se bori za Q3. Nadam se da ću mu se pridružiti u bodovima na kraju trke. Očekujemo kišu, ne znam da li će doći na kvalifikacijama ili trci, ali kad god dođe pomoći će nam. Bio je dobar dan jer smo uradili dosta krugova i stvari koje smo probali su dobro radile.”

Slika: McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara