Alonso: Prva pobeda za McLaren Hondu će biti veliki uspeh

Alonso: Prva pobeda za McLaren Hondu će biti veliki uspeh

Španski vozač misli da bi prva pobeda McLaren Honde za bilo kog vozača bila veliki uspeh

Fernando Alonso misli da će prva pobeda, za vozača koji to uspe nakon obnovljenog parterstva McLarena i Honde, biti “veliko dostignuće”.

McLaren je prošle sezone obnovio saradnju sa Hondom, i prošle sezone najbolji rezultat je bilo peto mesto Alonsa na VN Mađarske, dok je ove taj rezultat izjednačio na VN Monaka. Iako su podijumi i pobede još uvek daleko postoje znaci poboljšanja tima iz Wokinga. Na poslednje četiri trke McLaren je uspeo da osvoji bodove na tri. Tim sanja prvu pobedu i Alonso kaže da će to biti ogromna pobeda za vozača koji prvi uspe u tome. Na pitanje da li bi ta prva pobeda bila “veliko ostvarenje”, Španac je odgovorio:

“Da. Prva pobeda sa ovim projektom bi bila velika stvar za bilo koga od nas. Ne znam da li ću ja imati tu šansu, ili će Stoffel imati tu šansu. Ali kada stigne ta prva pobeda za sve koji su bili uključeni u projekat od prvog dana, od 10 sekundi zaostatka na zimskom testiranju prošle godine, i 5.8 sekundi u Australiji na prvoj trci prošle godine, to će biti ogroman uspeh, i mi ćemo biti veoma ponosni”.

Španac priznaje da je pred njima još uvek puno posla kako bi bili u toj situaciji. Sledeće sezone Formula 1 uvodi nova tehnička pravila koja će biti nova za sve timove.

“Svi su uzbuđeni, motivisani i svi žele da već stignu u Australiju sada. Da bi to ispunili moramo da radimo veoma naporno u sledećih nekoliko meseci i moramo da ubrzamo proces jer Formula 1 nikoga ne čeka zauvek. Stvari se menjaju brzo. Nova pravila stižu sledeće sezone. Možda nova pravila stižu i nakon dve godine. Tako da stvarno treba da ubrazate sve što radite u Formuli 1 jer nema vremena za opuštanje”.

Slika: McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti