Button se nada da McLaren može izazvati Ferrari

Button se nada da McLaren može izazvati Ferrari

Do kraje sezone McLaren Honda će razvijati svoj bolid

Jenson Button se nada da bi do kraja sezone ekipa McLaren Honde, sa nadogradnjama koje će dobiti, biti u mogućnosti da izazovu timove poput Ferraria.

Nakon teške prošle sezone, Honda je napravila ogroman napredak po pitanju pouzdanosti i performansi. McLaren Honda je do sada osvojila 48 bodova što je skoro dvostruko više nego što je to bio slučaj prošle sezone. Jenson Button sledeće sezone neće biti trkački vozač McLarena a na njegovo mesto će doći Stoffel Vandoorne. Britanac je optimističan oko sledećih nadogradnji iz Honde i oko staza u kalendaru koje će njihovom bolidu više odgovarati.

“Morate imati ciljeve u sportu. Prošle godine smo bili u veoma teškoj situaciji, nismo bili pouzdani i nismo imali brzinu. Napravili smo ogroman napredak u poslednjih 12 meseci i ukoliko pogledate na ono gde smo sada trebali bi da smo u stanju da se krajem godine borimo sa timovima koji su ispred nas – Ferrari bi bio jedan od njih. Ukoliko bi mogli da ih izazovemo to bi bio neverovatan način da završimo sezonu. Sa nadogradnjama motora, uvek imamo i poboljšanje goriva, tako da je to dobar napredak, uvek želimo više i momci su uradili fantastičan posao donoseći ove nadogradnje”.

“U Maleziji kada budemo imali novu nadogradnju videćemo poboljšanje performansi. Mislim da se bolid nadograđuje na vreme svo vreme, aerodinamika, nivo prianjanja je poprilično dobar. Mogli bi da se borimo sa crvenim bolidima (kasnije u sezoni)”.

McLaren je trenutno na šestoj poziciji u šampionatu konstruktora, iza Force Indie i Williamsa i sa 231 bodom zaostatka za ekipom Ferrari.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti